In juni lanceert IKEA een bijzondere collectie rondom stripfiguur ‘Darcel Dissapoints’. Darcel is het alterego van kunstenaar Craig Redman en staat bekend om zijn cynische en grappige kijk op het dagelijkse leven in New York.

In alle items in deze collectie – die helemaal om plezier draait – is heteivormigefiguurtje met oogglasverwerkt, hét kenmerk van Darcel. Redman werd bij IKEA geïntroduceerd door Sarah Andelman, de Creative Director van Colette, een voormalige winkelketen uit Parijs gericht op design, mode en kunst.De FÖRNYAD collectie brengt plezier en design op een grappige manier samen. Er is onder andere een lamp in de vorm van het oog van Darcel, een kleed met zijn hoofd erop en een hele vrolijke versie van de klassieke
Vrolijk en functioneel
Door het gebruik van veel kleur en simpele vormen zijn de producten uit de FÖRNYAD collectie speels en vrolijk.De items variëren van een kleed tot kledinghangers, van een tafel tot servies. Veel producten hebben een blauw detail, zoals de bureaulamp en het bijzettafeltje. De vrolijke patronen die Redman ontwierp – inclusief afbeelding van Darcel –geven klassieke producten zoals deFRAKTA tas, de KLIPPAN bank en de pedaalemmer een compleet nieuwe look.

Jonge doelgroep
De Australiër Craig Redman woont en werkt in New York en zijn werk, van typografie tot stofontwerpen en redactionele vormgeving, is brutaal, kleurrijk en grafisch – en nog belangrijker: het straalt altijd plezier uit. In deze collectie voor IKEA richten hij en Andelmanzich voornamelijk op een jonge doelgroepmet vrolijke producten als een rugtas, notitieblok, etui en tablethoes.
door:www.wonenonline.nl