Het Hollandse weer, soms zijn we er dol op maar soms zijn we er ook wel even goed klaar mee. Zeker in de herfst en winter kan het dagenlang grijs en grauw zijn. Naast dat we dan niet graag naar buiten gaan om ons dagelijkse portie frisse lucht op te snuiven, zetten we ook minder snel een raam open. Niks zo irritant dan een tochtige stroom lucht in je nek. Toch is schone lucht vol zuurstof essentieel om fit en gezond de dag door te komen. Hoe wij ervoor zorgen dat ons huisje voorzien wordt van een fijn luchtje? Dat verklappen we in dit artikel.

Kom in het reine

Om lekkerder in je vel te komen hoef je niet één ding in je leven drastisch om te gooien, je doet dit al door geleidelijke stappen te zetten. Elke keer zorgt de introductie van een nieuwe gewoonte of product dat jij weer een stapje verder bij je optimale levensstijl komt.

De introductie van een luchtreiniger is een voorbeeld wat een kleine moeite is maar onbewust groot resultaat levert. Nu we steeds meer thuis doen -van werken tot sporten- is het ook belangrijk dat het luchtklimaat binnenshuis op peil is.

 

Investeren in een goede luchtreiniger is dan ook steeds logischer geworden de afgelopen jaren. Wij hebben dit onlangs thuis en op kantoor gedaan en zijn er zeer over te spreken. We voelen ons daadwerkelijk fitter. Zeker na een lange dag thuiswerken merken we dat we ons minder vermoeid voelen. Hoe dit kan? Dat is eenvoudig te verklaren.

Een luchtreiniger zorgt er namelijk voor dat de lucht gezuiverd wordt. Zuivere lucht zit boordevol zuurstof, dit is een basisbehoefte voor een vitaal leven. Zeker mensen met gezondheidsrisico’s zijn gebaat bij zuivere lucht.

Denk hierbij aan hart- en vaatziekten maar ook mensen met ademhalingsproblemen zijn er bij gebaat. Denk aan de kuuroorden in de bergen van Oostenrijk, deze zijn juist daar ingericht omdat de lucht zo zuiver is. Creëer dit dus ook thuis.

Krijg er lucht van

Besloten om een luchtreiniger te kopen maar geen idee welke? Dat is logisch, er zijn namelijk nogal wat soorten luchtreinigers.

Van duur tot goedkoop, ook hier zijn vele opties mogelijk. Je kunt voor een regulier, wit model kiezen. Maar het oog wil natuurlijk ook wat, dus er zijn ook al de mooiste design opties tegenwoordig verkrijgbaar. Aan jou de keuze hoeveel je wilt investeren.

Wat wij altijd wel fijn vinden, is dat er een erkend HEPA-filter gebruikt is. Zo weet je zeker dat je goede en gezonde lucht inademt. Combineer dit met het introduceren van mindfulness-oefeningen in je drukke bestaan, en je vitaliteit gaat ongetwijfeld toenemen.

Schoon maar niet droog

Zoals we al even zeiden zitten we in de winter vaak met de ramen en deuren gesloten. Blijf dit ook vooral doen, om onnodig gasverbruik te voorkomen. Het risico ligt hierbij echter wel op de loer dat de lucht uitdroogt. En je raadt het al; Ook dit komt je vitaliteit niet ten goede.

Ook hier is tegenwoordig een oplossing voor, namelijk door de lucht consistent extra te bevochtigen. Meer weten? En naast dat droge lucht niet fijn is, is een vieze lucht ook niet fijn. Wanneer je de hele dag thuis bent reuk je nauwelijks nog oude etensgeuren, zweetlucht van hard werken of de kattenbak. Voor visite kan dit echter nogal heftig zijn.

Door een luchtreiniger weet je zeker dat het prettig ruikt, waarbij je zelfs nog kunt kiezen uit diverse geuren. Ook dit komt je eigen vitaliteit ten goede, niks zo lekker dan de geur van een veldboeket. Al is het uit een potje!

En of je huis dan meteen in een sauna verandert met dat bevochtigen? Dat valt reuze mee! Kortom, haal opgelucht én diep adem met een luchtreiniger én –bevochtiger in huis.

bron: wonenonline.nl